Φωτογραφίες απο τα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Τα Σύβοτα είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός στο νότιο άκρο του νομού Θεσπρωτίας χτισμένα σε έναν μικρό, κλειστό κόλπο. Είναι γνωστά για τη ναυμαχία Κορινθίων και ΘεΗ παραλία Αγία Παρασκευή στα Σύβοτα Θεσπρωτίας. Μικρή και Μεγάλη Αμμος, Αγία Παρασκευή, Πισίνα, Γαλλικός Μώλος, Ζάβια, Μεγάλο Στάφο, Πέρδικα, Ζέρη, Αρίλλας. Τουριστικά καταλύματα στα Σύβοτα. Διαμονή στα Σύβοτα. Φωτογραφίες απο τις παραλίες.σπρωτών εναντίον των Κερκυραίων το 433 π.Χ. κατά τον Πελοποννησιακό πόλεμο.
Κατά την τουρκοκρατία ονομάστηκαν Μούρτος από το όνομα του προκρίτου, ο οποίος λαφυραγωγούσε τα διερχόμενα εμπορικά πλοία. Το όνομα αυτό διατηρήθηκε ως το 1959, οπότε και επανήλθε η αρχαία ονομασία. Εκτός όμως από τα μνημεία του παρελθόντος τα Σύβοτα αποτελούν πόλο έλξης μεγάλου αριθμού τουριστών.
Τα καταπράσινα νησάκια Αγιος Νικόλαος και Μαύρον Ορος -όπου και χτίστηκε το 1884 φάρος για τη διευκόλυνση της ακτοπλοΐας- που περιστοιχίζουν το χωριό είναι προσβάσιμα με βάρκα ενώ οι παραλίες που προσφέρονται για κολύμπι είναι πολλές και πεντακάθαρες: Μικρή και Μεγάλη Αμμος, Αγία Παρασκευή, Πισίνα, Γαλλικός Μώλος, Ζάβια, Μεγάλο Στάφο, Πέρδικα, Ζέρη, Αρίλλας.
Από τα Σύβοτα εκτελούνται τακτικά δρομολόγια προς τα κοντινά νησιά.
Η παραλία Μέγα Αμμος στα Σύβοτα Θεσπρωτίας. Διακοπές στα Σύβοτα, Πέρδικα, Πλαταριά, Ηγουμενίτσα, Σαγιάδα. Οι παραλίες της Θεσπρωτίας. Ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ενοικιαζόμεμα δωμάτια στα Σύβοτα, εξοχικές κατοικίες στα Σύβοτα Θεσπρωτίας.

Ενδεικτικές χιλιομετρικές αποστάσεις:
Σύβοτα- Πάργα: 25 χλμ.
Σύβοτα- Ηγουμενίτσα: 24 χλμ.
Αθήνα- Ηγουμενίτσα: 438 χλμ.
Θεσσαλονίκη- Ηγουμενίτσα: 456 χλμ.
Βόλος- Ηγουμενίτσα: 314 χλμ.


Διαμονή στα Σύβοτα
Ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα απο τα Σύβοτα Θεσπρωτίας
και την γύρω περιοχή